آرتروز گردن در هرفرد علائم متفاوتی دارد. به عبارتی امکان دارد یک نفر مبتلا به آرتروز گردن هیچ علائمی از آرتروز نداشته باشد. در عین حال ممکن است نفری دیگر از شدت درد توان در چرخاندن گردن خود را ناتوان شود. همچنین درد ارتروز میتواند خفیف و شدید باشد. در مواردی آرتروز میتواند در اثر فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی باعث تجزیه و تحلیل مفاصل و اعصاب گردن شود. افراد درگیر با این نوع از ارتروز به طور معمول در مراحل اولیه دچار سفتی و درد گردن میشوند. بیشترین گروه سنی مبتلا به این نوع از آرتروز سالمندان و افراد بالای 60 سال هستند. البته بدین معنا نیست که جوانان و افراد میانسال از این بیماری در امان هستند. علائم آتروز گردن عبارت اند از
- احساس درد هنگام چرخش سر
- سردرد در پشتسر
- ضعف در تعادل
- ضعف در قدرت دستها
- مشکل هنگام راهرفتن
- صدای خورد شدن در هنگام چرحش سر
شما با مطالعه این مقاله در وب سایت مدی مکس مارکت، با علتهای ایجاد آرتروز و بهترین روش و راه های درمان آشنا خواهید شد.
خطرات ارتروز گردن؛
آرتروز به علت تجزیه کردن مفاصل موجب میشود استخوان زیر مفصلی گردن و فقرات دچار ساییدگی شوند که نتیجه آن ایجاد درد در گردن میشود. اما باید بدانید که شایع ترین مفاصل درگیر با آرتروز عبارت اند از
- مافصل زانو
- دست
- ران
- ستون فقرات
ارتروز گردن زمانی میتواند خطرناک و سلامتی شما را تمدید کند که به ستون فقرات و کانال نخاعی فشار شدیدی وارد کند. اگر برای درمان این درد اقدامی نشود میتواند آسیب دائمی به فرد مبتلا وارد کند. فلج شدن در اثر فشار به نخاع، یکی از آسیب های برگشت ناپذیر آرتروز است. چنانچه علاوه بر آرتروز گردن از کمر درد نیز رنج می برید می توانید از تکنولوژی UIC که همگی در کمربند پلاتینر به کار گرفته شده استفاده کنید. کمربند پلاتینر در سریع ترین زمان ممکن می تواند انواع کمر درد شما را تسکین دهد.
علت درد آتروز گردن چیست؟ راهکارهای پیشگیری از آرتروز
عوامل زیادی درد آرتروز گردن دخیل هستند این عوامل میتوانند شامل مشکلات ژنتیکی و ارثی، حوادث رانندگی، فشار کاری و استعمال دخانیات میشوند. در بیشتر موارد، یکی از شایع ترین علت های ایجاد درد و علائم آرترزو گردن، فشاری کاری است. این فشار کاری میتواند شامل رانندگی های طولانی مدت، یا نشستن های طولانی مدت که گردن چندین ساعت در یک حالت وجهت قرار دارد، باشد.
روش و چگونگی تشخیص آرتروز گردن چگونه است؟
گرچه آرتروز گردن در اکثر مواقع علائم مشخصی دارد. اما بهتر است که برای تشخیص آن به یک پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا ممکن است علائم آرتروز با دیسک گردن یکی باشد. به طور خلاصه دیسک گردن همانند دیسک کمر به فتق دیسک و بیرون زدگی آن میگویند. هنگام مراجعه، شما توسط پزشک متخصص معاینه میشود و با تشخیص پزشک مشخص میشود که شما مبتلا به ارتروز هستید یا خیر. معاینه فیزیکی اولین مرحله از معاینه یک فرد مبتلا به آرتروز است. در این معاینه با توجه به پاسخ های بدن فرد بیمار به معاینه و تست های فیزیوتراپی دکتر تاحد زیادی میتوان بیماری را تشخیص داد. پاسخ به معاینه های فیزیکی میتواند شامل ناتوانی و کم شدن قدرت بازوها، دست و انگشتها باشد.
باید بدانید که تعدادی از افراد مبتلا به آرتروز علائم خاصی ندارند. طبق اطلاعات سایت میزان نیوز فقط 70% مراجعه کنندگان دارای علائم آرتروز هستند. بدین معنا که ممکن است تست و معاینه های فیزیکی برای آرتروز موفق نباشند و نتواند بیماری را تشخیص دهد. در این مرحله ارتروز فرد با آزمایشهای تشخیصی مثل عکسبرداری رادیولوژی، (MRI) ام آر آی و سیتی اسکن مشخص میشود.
درمان فوقالعاده آرتروز گردن؛ با درد گردن برای همیشه خداحافظی کنید!
متاسفانه درمان قطعی برای آرتروز گردن وجود ندارد. چرا میگوییم وجود ندارد؟ چنانچه درد هریک از افراد متفاوت باشد روش های درمان آن افراد باهم متفاوت است. البته بدین معنا نیست که آرتروز درمان قطعی ندارد زیرا اگر بیماری سریع مشخص شود و برای درمان سریع اقدام شود درد درمان میشود. برای درمان و ناپدید شدن علائم آرتروز روش های متنوعی وجود دارد. به کارگیری این روشها نسبت به میزان درد هر بیمار متفاوت است. سعی میشود که از شیوه های تهاجمی برای ارتروز دوری کرد و سیر درمان افراد را به سوی روش های کم تهاجم پیش برد. معمولا روش های کم تهاجم، عوارض بسیار کمتری نسبت به جراحی و دیگر روش های درمان ارتروز دارند. معمولا پزشک متخصص، حرکات ورزش و اصلاحی فیزیوتراپی را جایگزین دارو و دیگر روشها میکند.
ورزش برای درمان آرتروز گردن
تقریبا درمان گردن درد با ورزشها و حرکت های فیزیوتراپی حدود 6 تا 8 هفته طول میکشد. ورزش های متنوعی برای درمان و کاهش درد آرتروز گردن وجود دارد. این ورزش ها سخت و وقت گیر نیستند و بیماران در طول روز میتوانند از این ورزش ها برای کاهش درد ارتروز انجام دهند. اگر این ورزش ها پیوستـه و بهدرستی انجام شود باعث در تقویت عظلات گردن، درمان التهاب و درد گردن بسیار موثر است. همچنین ورزش باعث پیشگیری از گردن درد های ناشی از آرتروز نیز میشود. یکی از ورزشهای خانگی برای کاهش درد و التیام آرتروز، فشار وارد کردن به سر به سمت عقب از جلو است . این عمر باعث میشود استخوان و مفاصل گردن فشار کمتری را احساس کند و تا حدود زیادی درد گردن کاهش مییابد.
طب سوزنی برای کاهش درد گردن
برای بهبود بیماریها و درد های اسکلتی و عضلانی از تب سوزنی استفاده بسیازی میشود. علت استفاده بسیار از طب سوزنی، بی عارضه بودن آن برای همه افراد در تمام سنین است. استفاده از طب سوزنی هیچ عوارضی برای فرد مصرف کننده نداشته و با اثر گذاری روی بافت و اعصاب آن ناحیه موجب کاهش درد میشود. در صورتی که فرد مبتلا به آرتروز با این دو روش درمان نشود باید از روش دیگری مثل مصرف داروها برای تسکین درد استفاده شود.
مصرف قرص برای آرتروزگردن، روشی کم تهاجمی برای درمان
بیشتر قرص های تجویزی توسط پزشک برای بهبود و کاهش گردن درد از نوع ضدالتهاب غیرواستروئیدی هستند. این قرص عوارض بسیار ناچیزی نسبت به داروهای استروئیدی دارند. عملکرد این داروها به اینگونه است که با غیرفعال کردن و بلاک کردن گیرندههای درد در ناحیه گردن را به مرور از بین میبرند. البته شایان به ذکر است که این داروها باید به صورت پیوستـه مصرف شوند تا درد فرد مبتلا به آرتروز را تسیکن دهند.
دیکلوفناک بهترین قرص برای آرتروز
دیکلوفناک یکی از برترین قرص های ضدالتهاب برای دردهای عضلانی است. این قرص به دلیل محبوبیت زیاد و عوارض کم برای مصرف کننده طرفدار زیادی نیز دارد. دیکلوفناک با غیرفعال کردن اعصاب ناحیه گردن باعث تسکین درد میشود. دیکلوفناک نیزهمانند دیگر ضدالتهاب ها باید به صورت پیوستـه مصرف شود تا به طور قطع درد را از بین ببرد. عوارض دیکلوفناک در صورت مصرف بیش از حد و بی رویه آن خود را به صورت اسهال، استفراغ خونی و سرگیجه نشان میدهد.
کدام آمپول برای آرتروز گردن موثرتر است؟
مرحله بعدی برای درمان ارتروز از نوع گردن، تزریق اپیدورال ضدالتهاب های استروئیدی است. اگرچه ضد التهاب های استروئیدی عوارض بیشتری نسبت به دیگر ضدالتهابها دارند اما اثر گذاری بسیار قویی و سریعی دارند. معمولا این استروئید ها کاربرد زیادی در درمان بسیاری از بیماری های اسکلتی و عضلانی نظیر سیاتیک، دیسککمر، انواع آرتروز دارند. این آمپولها از طریق دستگاه اشعه ایکس زنده، سوزن وارد سخت شامه میشود. در مرحله بعد داروی بیحسی و درمحله دوم استروئید به داخل فضای اپیدورال تزریق میشود و درد را تا کمترین حد ممکن کاهعش میدهد. معمولا این ضدالتهاب ها با یک بار تزریق درد را برطرف کرده و دیگر نیازی به تزریق دوباره نیست.
سخن پایانی
به طورخلاصه روش های بسیار فراوان و متفاوتی برای درمان آرتروز گردن وجود دارد. درد گردن را میتوان با ورزش های خانگی نیز اصلاح کرد. در بعضی از موارد نیز دردگردن بدون نیاز به حرکت های ورزشی با اصلاح کردن طرز خواب، نشستن و آرگونومی خود نیز تسکین مییابد. با مراجعه به پزشک متخصص بهترین درمان مناسب برای درمان و برطرف سازی علائم آرتروز خود را از درد گردن رهایی کنید. در صورتی که تجربه خاص و موفق در درمان گردن دارید، آن را با سایت پزشکی مدی مکس و دیگران درمیان بگذارید.
علائم آرتروز گردن چیست؟
شایعترین علائم آرتروز گردن عبارت اند از : عدم تعادل، سردرد در پشت سر و درد شدید در پشت سر و گردن
چه روشهایی برای درمان آرتروز گردن پیشنهاد میشود؟
پیشنهاد میشود در اولین اقدام به پزشک متخصص مراجعه کرده و با مشورت پزشک متخصص نسبت به درمان آرتروز گردن اقدام نمایید
چگونه میتوان از بروز آرتروز جلوگیری کرد؟
در مواردی آرتروز به صورت ارثی اتفاق افتاده اما مواردی دیگر مثل فشار زیاد به گردن، تصادفات رانندگی و مشاغل کم تحرکی که گردن ثابت میماند بی تاثیر نیستند